20 juni 2009 vond in prachtige Lochem “de jaarlijkse” plaats, de jaarvergadering van de Nederlandsche Tafelronde. De jaarlijkse is enerzijds een formele vergadering waarin de financien, de projecten en het beleid gepresenteerd, besproken en vastgesteld wordt. Aan de andere kant is het een evenement waar ook tafelaars uit andere landen op af komen om hun internationale betrekkingen te versterken, om aandacht te vragen voor hun nationale of regionale projecten, om bevriende tafelaars weer eens te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

Op de jaarlijkse worden ook de awards van de Nederlandsche Tafelronde uitgereikt. Naast een aantal kleine awards is een van de grote awards het Service Shield, voor de Nederlandsche Tafelronde met het meest spraakmakende, succesvolste of meest unieke service project. Hoewel de Nederlandsche Tafelronde met ons champagneproject gehoopt hadden op het Service Shield ging dat aan onze neus voorbij. Echter, onze inspanningen van het afgelopen jaar werden dubbel en dwars beloond, toen aan het einde van de vergadering de hoogste prijs, de meest bijzondere award, de Henk Bruna Award werd toegekend aan de Nederlandsche Tafelronde 187 uit Nuenen.

De Henk Bruna Award is vernoemd naar de oprichter van de Round Table in Nederland, de oprichter van de Nederlansche Tafelronde. Zij wordt gegeven aan die Tafelronde die op het gebied van nationale en internationale betrekkingen zeer actief is geweest, op het gebied van fondsverwerving ondernemend en succesvol is geweest, op het gebied van ondersteuning van verschillende goede doelen zich ingezet heeft en zich op het gebied van ledenwerving innovatief en positief het jaar afgesloten heeft.

Onder de bevliegende leiding van onze voorzitter Mathijs Metselaars heeft de Nederlandsche Tafelronde 187 een bijzonder actief en succesvol jaar achter de rug. Het was dan ook niet meer dan terrecht dat hij deze prijs, names de hele Nuenense Tafelronde, vol trots in ontvangst nam.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply