Piraten en prinsessen, sportwagens en helicopters, kabouters en jonge dieren, politie en brandweer voor Tafelronde 187

16 mei 2009 was het zover: de Super Opkikkerdag van de Stichting de Opkikker. De Nederlandsche Tafelronde 187 uit Nuenen heeft de Stichting Opkikker in het algemeen en deze dag in het bijzonder financieel gesteund. Maar nu was het ook tijd om de handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger de gezinnen te begeleiden gedurende de Super Opkikkerdag.

Het weer werkte perfect mee; het was zonnig, maar niet te warm. Het was gewoon een prachtige dag! Na de centrale briefing van de Stichting Opkikker, werden vanaf 9:00 de gezinnen verwelkomt door een erehaag van de vrijwilligers en ontvangen met koffie, limonade en gebak. Daarna konden de activiteiten beginnen.

Voor alle kinderen was een compleet programma opgezet, aangepast aan hun leeftijd, interesses en mogelijkheden. Er waren helicopters die de kinderen (en hun gezinnen) rondvlogen boven het park, de meren en de Flevopolder. De kinderen konden meerijden met sportwagens als Ferrari’s, Lambourgini’s, Hummers en Austin Martins, op grote, stoere trikes, in een van de twee elektrisch aangedreven Lotus Elize sportauto’s, in een prachtige limousine onder politiebegeleiding of in een prachtige sprookjeskoets.

Verder konden ze, in hun eigen, “echte” uniform met de brandweer met sirene uitrukken om echte branden te blussen. Er was de mogelijkheid om in uniform met de politie mee te werken om boeven te vangen en verder konden ze onder begeleiding van een professionele kok leren koken. Er was een kabouterhuisje, een wild-west saloon huisje waar je ook paard kon rijden, er was een beauty salon waar je een make over kon krijgen, er was een prins en prinsessenpaleis en een piratenboot. Er was een dierenknuffel-huisje met jonge eendjes, konijntjes, biggetjes, duiven en zelfs een lammetje en een geitje. Er was een reptielen huisje, met slangen en hagedissen, een fotomodel / fotoshoot huisje waar prachtige glamour foto’s gemaakt en afgedrukt werden en er was een enorme powerboat met motoren van 300 pk om over het water van het Gooimeer te schieten. De kinderen konden karten, maar ook drumlessen krijgen. Ze konden knutselen en zelf chocolade lekkernijen maken. Er liepen overal Stormtroopers uit Star Wars, onder leiding van Darth Vader en de kinderen konden met een light-saber en een computer gestuurde laser zien of zij “een Jedi” zouden kunnen zijn. Natuurlijk kon er ook gebruik gemaakt worden van het sub-tropisch zwemparadijs van de Eemhof.

Naast een perfect verzorgde lunch, was er een muzikaal optreden door diverse artisten en een heerlijk en zeer uitgebreid warm en koud buffet. Eigenlijk was de hele dag gewoon perfect georganiseerd en iedereen, zowel de gezinnen als de vrijwilligers heeft zich prima vermaakt. Het afscheid was voor zowel gezinnen als vrijwilligers toch een moment om even te slikken… Maar de opzet was gelukt: een prachtige dag, waarin zieke kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes even de ziekte konden vergeten en ongestoord konden genieten!

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply