Internationaal

“The Round Table” is in 1927 door Louis Marchesi in Norwich (Engeland) opgericht met als doel een service gerichte organisatie op te zetten voor mannen tussen de 20 en 40 jaar, afkomstig uit alle beroepsgroepen. 

Het verrichten van service, het helpen en ondersteunen van minderbedeelden van de samenleving of het realiseren van projecten voor het algemeen nut, zowel in eigen omgeving als nationaal en internationaal, is één van de speerpunten van The Round Table. Daarnaast zijn het verkrijgen van inzicht in elkaar, elkaars werk, hobby’s, bezigheden en omgeving alsmede het creëren van vriendschapsbanden, zowel binnen de eigen tafels als op nationaal niveau en zelfs internationaal niveau belangrijke kenmerken van The Round Table.

Nederland

In 1946 kwam The Round Table naar Nederland en werd de eerste Nederlandse Ronde Tafel in Utrecht door Henk Bruna (van de Bruna winkels) opgericht. . Het aantal Tafelrondes in Nederland groeide snel. Inmiddels kent Nederland 193 Tafelrondes, van Maastricht tot Den Helder en van Groningen tot Curaçao. De Tafelrondes in Nederland zijn verenigd in de De Nederlandsche Tafelronde (www.roundtable.nl). Met elkaar is de Nederlandsche Tafelronde in staat gebleken ambitieuze en grootschalige nationale en internationale projecten succesvol te realiseren.

Nuenen

In 1997 werd Frank Damen uitgenodigd door de Tafel van Veldhoven als potentieel lid. Als ondernemende jongeman, leek het oprichten van een Tafel in zijn woonplaats Nuenen logischer dan het aansluiten bij een Tafel in een andere gemeente. Iets meer dan een jaar later, op 13 mei 1998, is de Tafelronde 187 in Nuenen erkend. 

Inmiddels heeft de Tafelronde 187 haar derde lustrum gevierd en wordt er met veel plezier en genoegen getafeld. Iedere tweede dinsdag van de maand wordt een thuisavond georganiseerd en iedere vierde dinsdag van de maand vergaderen we in Nuenen. Met veel inzet worden projecten opgestart om zowel lokale, nationale als internationale goede doelen te steunen en worden tal van activiteiten georganiseerd om elkaar, maar ook elkaars werk, standpunten en gezinnen beter te leren kennen en vooral te genieten van het (tafel-)leven!

In 2009 is de inzet van de leden van de Nederlandsche Tafelronde 187 uit Nuenen beloond met de hoogst mogelijke onderscheiding van de landelijke Nederlandsche Tafelronde, de Henk Bruna Award. Op de AGM in Lochem werd de Tafelronde uit Nuenen beloond voor de tomeloze inzet van haar leden, haar unieke activiteiten, haar uitgebreidheid aan ondersteunde goede doelen, haar uiteenlopende serviceprojecten, haar groeiende nationale én internationale betrekkingen en natuurlijk haar enthousiasme en ondernemerschap.