NUENEN – Het Van Gogh Documentatiecentrum ontving zaterdagavond 1 oktober 7.500 euro van de Nederlandsche Tafelronde Nuenen. Dit bedrag werd opgehaald tijdens het Lindefeest 2005. Ton de Brouwer nam de cheque namens de Stichting Van Gogh Documentatiecentrum in ontvangst. Hij zegt: ‘Het is een groot bedrag voor een arme stichting. Met het geld willen we het huidige centrum, gelegen in hartje Nuenen naast het gemeentehuis, de facelift geven die zo nodig is. Uiteraard worden de aanpassingen zo gedaan dat ze met de komende verhuizing meegenomen worden.’

Op het tweejaarlijks galafeest van Stichting Lindefeest, een gezamenlijk initiatief van Tafelronde Nuenen 187 en Old Roundtable Nuenen, waren ruim driehonderd mensen afgekomen. De heren in smoking, de dames in galajurk. Nederlands bekendste paparazzi fotograaf Joop van Tellingen nam tijdens de entree glamourfoto’s van alle bezoekers. Behalve eigen leden, waren ook leden van andere serviceclubs, ondernemers in Nuenen en leden van de Engelse Tafelronde.

De Tafelronde is een internationale serviceclub die een bijdrage wil leveren aan de gemeenschap. De club, opgericht in 1927 in Groot-Brittannië, is actief op lokaal, nationaal en internationaal niveau. De leden zijn mannen tussen de 25 en 40 jaar. In Nuenen werd de tafel opgericht in 1998. Het Lindefeest is een Nuenens initiatief dat inmiddels voor de vierde keer werd georganiseerd. Met het Lindefeest probeert de Tafelronde Nuenen 187 zoveel mogelijk geld in te zamelen voor zowel een lokaal als een internationaal doel. Dit laatste was het Nederlandse project ‘Pintu Aceh’, waarvoor tijdens de feestavond 2.500 euro is opgehaald. Volgens Ronald Beekmans, voorzitter van Tafelronde Nuenen, is het aardige van dit project dat de mannen van de Tafelronde een directe relatie hebben met de oprichter van de kleinschalige organisatie. ‘Het geld wordt direct besteed aan de lokale bevolking van de provincie Atjeh.’ De Tafelronde doet overigens een beroep op de ontwikkelingsorganisatie Cordaid om het bedrag te verdubbelen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply