All aboard – captain Ruud Tuithof

Pubquiz RT 187 wederom groot succes

TO FAST TO FURIOS

Joost Engelen geïnstalleerd als nieuw lid van de Ronde Tafel Nuenen

Ronde Tafel Nuenen schenkt Stichting Het Vergeten Kind € 17.500,–

Is er een dokter in de zaal?

All aboard – captain Ruud Tuithof

Nuenen, 12 juni 2018

Op een zwoele dorstige na-lente avond werden de leden van de Ronde Tafel Nuenen 187 verwacht op een uiterst geheime locatie – Het Boordhuys Nuenen, ook wel the best kept secret van Nuenen – maar zeer aangename zakelijke gelegenheid.

Na een rondleiding door dit schitterende pand met diverse terrassen en tal van mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten in volledige rust en privacy, was het tijd voor Ruud om eens kort over zichzelf te vertellen. Kort is in deze de understatement van het jaar, maar saai was het allerminst. Vol passie en gedrevenheid vertelde Ruud over wat het bezighoudt, zijn studie, zijn presidentschap bij de Junior Chamber International, zijn carrière tot nu toe – werkgevers die hem niet begrijpen en zijn huidige werkgever Elephant Road waar hij nog vele plannen heeft.

Het was een fijne informele avond waar ruimte was om onder het genot van een lekker hapje en drankje (goed gevulde koelkast!) eens gezellig bij te buurten.

Ruud en uiteraard ook Karlijn…bedankt voor de gastvrijheid!

Pubquiz RT 187 wederom groot succes

Nuenen, 23 maart 2018

Vrijdag 23 maart was het dan eindelijk zover……de tweede editie van de Pubquiz RT 187. Vele mensen hadden er al naar uitgekeken en met ruim 20 volle tafels kon de strijd losbarsten. En een echte strijd werd het! Schijnbaar worden mensen – en vooral de tafelaars – super fanatiek als ergens ook maar een vleugje competitie in zit.

Zeven vragenrondes, drie pauzes, vele (voornamelijk alcoholische) drankjes en hapjes verder was het winnende team bekend. Waar de tafel ’41 hoopte er vandoor te gaan met de winst, ging deze uiteindelijk op de valreep naar team Notenboom. Dat de organisator van deze fantastische avond aan deze tafel zat, berust geheel op toeval.

Er werd niet alleen gestreden om de eeuwige roem, maar ook geld ingezameld voor de goede doelen – Club Sam en de Brusjesclub. Doordat het winnende team het prijzengeld doneerde aan de goede doelen, werd het geld door de Ronde Tafel  Nuenen verdubbeld. Uiteindelijk is er € 1596,50 opgehaald voor Club Sam en de Brusjesclub! Een zeer geslaagde avond…..hulde aan de organisatie en uiteraard ook aan de Kleine Dommel!

Tot volgend jaar….

 

TO FAST TO FURIOS

Eindhoven, 13 maart 2018

Vandaag was het de beurt aan Coen, zijn allerlaatste thuisavond. Oorspronkelijk was het plan om te gaan sloepvaren in Amsterdam, maar op het allerlaatste moment werd dit plan gewijzigd en moesten we verzamelen aan de Vijfkamplaan 18…….Hezemans Indoor Karting!

Op uitnodiging van Coen was ook Mike Barten aanwezig. Deze professionele coureur had mooie verhalen over racen en gaf nog wat laatste tips & tricks. Daarna was het tijd voor het echte werk. Eerst een vrije training, daarna de kwalificatie en tot slot de race. Al na de training was duidelijk dat de Nuenense Tafelaars niet waren gekomen om recreatief rondjes te rijden. Met het nodige fanatisme werden serieuze tijden neergezet. Ook tijdens de kwalificatie ging het er vol op en werden de rondetijden nog eens aangescherpt. Voor de finale race moesten twee wanna be Max Verstappens helaas al afhaken. Met Mike startend vanuit de laatste positie kon de race beginnen. Olaf ‘kiek um goan’ Schoofs had tijdens de training en kwalificatie al bewezen dat hij de snelste niet-professionele racer was en reed tijdens de finale vanaf moment één onverstoorbaar zijn rondjes. Na 8 minuten was hij dan ook de terechte winnaar. Mike de uiteindelijke nummer 2 was niet instaat om binnen deze tijd Olaf te passeren. Nummer drie werd Wiro ‘de beuker’ Viergever, die liet zien dat rondjes rijden en races niet hetzelfde is. 

Na de prijsuitreiking werd iedereen door Coen verrast met een heerlijke fles Limonsecco van Black & Bianco, we zijn tenslotte allemaal winnaars :-). Met een welverdiend biertje werd de race grondig geëvalueerd, waarna iedereen vol gas en met piepende banden het parkeerterrein verliet. Een zeer geslaagde thuisavond….Coen bedankt!

Ronde Tafel Nuenen schenkt Stichting Het Vergeten Kind € 17.500,–

Door Gerrit van Ginkel – Rond de Linde

Op dinsdag 24 oktober kwam de Ronde Tafel Nuenen bijeen in de bossen tussen Geldrop en Mierlo op het terrein van de Stichting Het Vergeten Kind. Doel van het bezoek was een flinke cheque te overhandigen aan de stichting die onlangs gefuseerd is met het bekende Heppie Hotel.

Een buiten speelbos, een binnen speeltuin en een groepsruimte met slaapvleugel naast een eigen keuken, zijn de faciliteiten waarover het totale complex beschikt.

Een vakantie voor een week voor kinderen uit probleemgezinnen is het doel van de Stichting Vergeten Kind.

Op indringende wijze liet de stichting een film zien van een 14 jarige jongen die een week te gast was op deze locatie. Hij vertelde dat hij anderhalf jaar met zijn moeder in de vrouwenopvang had gezeten toen het huwelijk van zijn ouders geen stand had gehouden. De heftige ruzies tussen zijn ouders hadden ook op hem veel invloed gehad en zijn verblijf in het kinderparadijs waar hij terecht was gekomen kenmerkte zich in het begin door op alles en iedereen te slaan om zich af te reageren. Zijn veel geuite wens was dat zijn vader en moeder weer bij elkaar zouden komen.

Later zou hij zijn verblijf van die week schetsen als een van de mooiste dagen van zijn leven. Jaarlijks worden 55.000 kinderen uit huis geplaatst.

Het verblijf van de kwetsbare, moeilijke kinderen op dit bijzondere plekje vergt heel veel van de streng geselecteerde vrijwilligers die hiervoor een deel van hun vrije tijdopofferen. Voor de weekvakanties worden de groepen opgedeeld in groepjes van 3 waarbij zoveel mogelijk naar een zelfde leeftijd wordt gekeken tussen 6 en 18 jaar.

 Chablis en René van de Stichting het Vergeten Kind vertelden de leden van de Ronde Tafel bij de ontvangst over hun werk in het Happie Hotel. Vooral het vakmanschap en kennis van de belevingswereld van de speciale groep kinderen zorgden voor een professionele indruk. Zij spraken hun zorg uit over de werving van voldoende gemotiveerde jonge vrijwilligers die de selectieprocedure doorstonden.

 De 17 leden van de Ronde Tafel Nuenen, allen tussen 25 en 40 jaar, kregen op deze avond een perfectie inkijk in de Stichting Het Vergeten Kind en vooral dat door het sociale karakter van de stichting wekelijks voor vele lichtpuntjes wordt gezorgd in het sombere leven van jonge kinderen.

Met de verkoop ieder jaar van zelf geïmporteerde champagne aan hun relaties en binnen hun netwerken, zoekt de Ronde Tafel Nuenen ieder jaar weer een goed doel om een substantieel bedrag over te maken.

 

Is er een dokter in de zaal?

Eindhoven, 10 oktober 2017

Het was alweer 4 jaar geleden dat Bart voor de laatste keer een thuisavond had georganiseerd. Gezien het groot aantal nieuwe leden die er de afgeopen jaren bij zijn gekomen, leek het Bart leuk om wederom de tafel kennis te laten maken met hetgeen waarmee hij zijn geld verdient……neuroloog.

En naast dat het heel erg leuk was, was het vooral interessant. Na een uitgebreide rondleiding langs de diverse behandel/onderzoekskamers vertelde Bart wat neurologen nou precies doen en wat zijn specialisatie (lees passie) is. Ook werd uitgebreid stil gestaan bij, door tafelaars, vooraf gestelde vragen….met onderwerpen als epiduraal hematoom, wat is een kater en hoe kom je er vanaf, Parkison en Korsakov.

Uit navraag in de week na de thuisavond bij de Nuenense drogisten en apotheken bleek dat de vitamine B1 voorraad overal volledig was uitverkocht…..er was dus iets blijven hangen na de presentatie van Bart. Een mooie én leerzame thuisavond!