Thuisavond Seis

Dubbele inauguratie

Joris Seisener nieuw lid: inauguratie met vlag en wimpel doorstaan

Dream4Kids cheque uitreiking van €10.000 dankzij het champagne project

Main gear supply in een geheel nieuw jasje

Lights off spot on

Thuisavond Seis

Dinsdag 8 september vond de thuisavond van Joris Seis plaats. ASML vormde door de opgelegde coronamaatregelen niet het decor van deze avond, Seis had in plaats daarvan een verrassing in petto. Thuis was in dit uitzonderlijke geval de RT187 huiskamer in d’n kleine Dommel.

Zijn grote passie naast het nuttigen van gerstenat is het onveilig maken van de skipistes. Dit doe hij met zelf ontworpen en in elkaar geknutselde latten.

Joris Seisener aan het woord

Onderwerp van deze avond was een workshop voor het zelf bouwen van ski’s, iets wat ik in het verleden met veel plezier gedaan. Voor deze avond hebben we Bart Kuiper, eigenaar van RUDEskis bereid gevonden om ons allemaal mee te nemen in het avontuur van het zelf ski-bouwen. RUDEskis vindt zijn oorsprong in Nuenen.

Naarmate er steeds meer geautomatiseerd wordt om de kwaliteit van de ski’s te verbeteren en wanneer de schuur waarin begonnen is te klein begint te worden, wordt er uitgeweken naar het voormalig postgebouw in Den Haag. Hier wordt voor het eerst ook een workshop gegeven voor het zelf bouwen van ski’s. Tijdens deze workshop bouw je zelf je ski’s onder leiding van de experts. Dit betekent: ski design kiezen, wat voor rocker, stijfheid, demping, breedte en lengte, radius, etc. Na het design begint het maak-proces.

Alles van het op maat maken van de bamboehouten kern, belag en glasfiber tot aan het samen persen van alle lagen dien je zelf te doen. Na vele uren op maat maken en assembleren heb je dan uiteindelijk je unieke zelfgemaakte ski’s die volledig voldoen aan je wensen. Bart gaf mooie anekdotes over zowel het bouwen van ski’s als het bouwen van machines die nodig zijn voor het produceren. Met veel praktische voorbeelden en veel enthousiasme heeft Bart ons een onvergetelijke avond gegeven.

Dubbele inauguratie

Dinsdag 25 augustus was een memorabele dag. Maar liefst 2 nieuwe leden werden na een zenuwslopend vragenvuur door de nieuwe leden commissie benoemd als Tafelaars.

Er stond deze avond veel op het spel: enerzijds wilden de aspiranten toetreden tot het illustere gezelschap van de Ronde Tafelaars 187 te Nuenen. Anderzijds zou degene die het laatst benoemd werd de twijfelachtige eer krijgen om de klompen en het relikwie bij zich te dragen tot er een nieuwe lid benoemd wordt.

Vanaf het begin was al duidelijk dat de ene barvader zijn aspirant beter voorbereid had dan de ander. Ricardo haperde nog enigszins bij de datum van de oprichting van de Ronde Tafel wat uiteraard leidde tot een strafatje, maar nam daarna een forse voorsprong op zijn concurrent.

Benjamin verzaakte om revanche te nemen door de eerste dinsdag als vaste tafelavond te benoemen waarna de jenever rijkelijk vloeide.

Gelukkig was de nieuwe leden commissie deze avond positief gestemd en adviseerde om beide leden te benoemen tot Tafelaar, waarna onze voorzitter met trots aan beide heren de das en de pin uitreikte.

 

 

Joris Seisener nieuw lid: inauguratie met vlag en wimpel doorstaan

Inauguratie Seis

Als Ronde Tafel Nuenen zijn wij verguld dat wij Joris Seisener, alias Seis, mogen verwelkomen als nieuw lid. Onze nieuwe ledencommissie, bestaande uit Ruud en Rob probeerde hem het vuur aan de schenen te leggen. Ondanks enkele pittige vragen, bleef Joris fier overeind. Aan het einde van de avond was de RT 187 een waardig tafelaar rijker en wist Joris met een zekere en stevige tred het etablissement te verlaten. Een mooie uitdaging voor de nieuwe leden commissie om in het vervolg te kijken of de moeilijkheidsgraad voor de inauguratie niet naar een hoger plan getild kan worden, gezien de kwaliteit van de aangedragen aspiranten.

Ander punt van aandacht is het fundament waar onze nieuwe leden hun evenwichtige karakter dienen te tonen tijdens het opspelden van de pin.

Dream4Kids cheque uitreiking van €10.000 dankzij het champagne project

€10.000 gedoneerd aan Dream4Kids

Afgelopen zomer hebben we een mooie cheque ter waarde van €10.000 uitgereikt aan de Stichting Dream4Kids. Dank aan allen die onze geweldige champagne hebben aangeschaft en daarmee dit fantastische goede doel een warm hard hebben toegedragen!

Uitreiking Stan 2019

 

Dream4kids afbeelding

Main gear supply in een geheel nieuw jasje

fgelopen 18 juni was het dan zover. De opening van de nieuwe vestiging van Main Gear Supply op de Spaarpot in Geldrop. Waar wij als tafelaars al een sneak preview hadden gekregen tijdens Bob zijn allereerste thuisavond (zie eerder bericht), mochten wij nu alles in volle glorie en fraai ingericht aanschouwen. Een fantastische avond, waar we middels een oorverdovende demo veel inzage hebben gekregen wat Mean Gear Supply kan realiseren! Bob: bedankt voor de mooie avond met inzicht in wat jou nu bezig houdt!

Wij vonden het geweldig, alles was tot in de puntjes TOP geregeld!

 

Zaak bob opening lichten

Bob proost opening zaak

Foto main gear supply opening

Lights off spot on

Geldrop, 12 maart 2019

We hebben de archieven er op na geslagen tot aan de oprichting van de Ronde Tafel Nuenen, maar nergens hebben we kunnen vinden of het ooit was voorgekomen dat een net geïnaugureerd tafelaar, direct een thuisavond organiseerde. Bij deze kunnen we dus stellen dat onze Bob geschiedenis heeft geschreven!

Bob had ons uitgenodigd bij zijn nieuwe pand aan de Spaarpot in Geldrop, waar hij op korte termijn zijn bedrijf Bolution (licht & geluid) naar toe wil verhuizen. Dat op korte termijn wordt nog een hele uitdaging gezien de drukte én de werkzaamheden die nog aan het pand moeten gebeuren. Bob heeft er echter alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Vol passie vertelt hij over zijn bedrijf, de groeiambities, klantbeleving, de markt, marges, concurrenten, Aziatische leveranciers (incl. gebruiken) en vooral ook over kwaliteit. Duidelijk wordt dat Bob ‘in control’ wil zijn….het moet goed zijn én Bob bepaalt wat goed is!

Dat de tafelaars ook onderdeel waren van de kwaliteitskeuring, werd pas duidelijk toen Bob ons allen uitnodigde op een tussenverdieping – naar later bleek – om de sterkte van de constructie te testen. Buiten deze bedenkelijke actie, was er erg veel interesse vanuit de tafelaars. Veel vragen werden op Bob afgevuurd, wat vaak leidde tot leuke discussies.

Al met al een leuke en leerzame avond. Bob bedankt voor jouw verhaal, het bier en de nootjes. Succes met de drukke werkzaamheden komende periode en met de opening van het nieuwe pand zijn we er weer bij!