Op 8 juli 2014 heeft Rob Tielemans het mogelijk gemaakt dat het hele tafelgenootschap van Ronde Tafel 187 Nuenen kennis mocht maken met het bedrijf Rendac in Son en Breugel. Eerst is er een presentatie gegeven over de herkomst en huidige staat van het bedrijf. Daarna hebben we deelgenomen aan een exclusieve rondleiding!

Rendac in het kort
Sinds 1934 zet Rendac zich in om dierlijk restmateriaal op een betrouwbare manier onschadelijk te maken. In deze periode zijn Rendac’s activiteiten diepgeworteld geraakt in de agrarische branche en vleesverwerkende industrie. De meer dan 75 jaar ervaring heeft geresulteerd in een dienstverlening die maximale zekerheid biedt voor alle voorkomende groepen aanbieders en afnemers
Het verwerkingsproces bij Rendac is erop ingericht om op een veilige, hygi├źnische en betrouwbare manier het materiaal onschadelijk te maken. Hierbij staan emissiebeperkende maatregelen en procesbeheersing centraal.
Rendac’s eindproducten, diermeel en dierlijk vet, worden ingezet als biobrandstof voor de productie van energie in energiecentrales en cementovens en bij Rendac zelf. Hiermee wordt het materiaal volgens wettelijke richtlijnen vernietigd en realiseren de eindgebruikers tegelijkertijd het duurzaamheidspotentieel van de eindproducten van Rendac.

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply