Varkens en kippen voor de kinderen!

In 2009 is Fien, het enorme varken van de Nuense kinderboerderij, overleden. Met haar 300 kilo en haar over het algemeen slechte humeur, was Fien een bekendheid in Nuenen. Daarnaast heeft een bunzing in het voorjaar van 2010 een groot deel van de bijzondere kippen verzameling doodgebeten.

Voor de Nuenense Tafelronde is de kinderboerderij een veel bezochte plek. De prachtige boerderij is een fantastische omgeving voor de kinderen om te spelen en iets over de natuur te leren. De Tafelronde heeft besloten om het verlies van Fien en de kippen zo goed mogelijk te compenseren. Er zijn twee nieuwe varkens, Hannes en Tinus, gedoneerd aan de kinderboerderij. Daarnaast is het verblijf van de varkens compleet opgeknapt op kosten van de Tafelronde 187.

Naast de varkens zijn 30 speciale kippen geschonken, ter vervanging van de vermoorde dieren.

De kinderboerderij was zeer verrast door het gulle gebaar van de Nuenense Tafelronde. De Weverkeshof in het algemeen en Hannes en Tinus in het bijzonder zijn vrienden van de Nederlandsche Tafelronde 187 en de Nederlandsche Tafelronde 187 is vriend van de Weverkeshof!

Zie ook het artikel in het eindhovens dagblad op http://www.ed.nl/regio/nuenen/ronde-tafel-nuenen-verrast-weverkeshof-1.2103280

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply