Gerwen, 8 mei 2018

Op een zeer zonnige 8 mei werden we rond half 8 verwacht bij het ouderlijk huis van Joost Engelen, alwaar wij Engelen hoorde vragen (of was het nou zingen?); ‘willen jullie iets drinken?’ Het antwoord ‘doe maar iets fris’ werd geïnterpreteerd als een lekker koud biertje….prima! 

Er waren wel wat (late) afmeldingen, maar dat mocht de pret niet drukken. De vader van Joost, Jan, is al 12 jaar hobby-imker en was zeer bereidt om ons het eea over bijen te vertellen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat met het woord BIJ héél véél woordgrappen te maken zijn (en de schrijver jullie deze woordgrappen zal besparen). Wat ook duidelijk werd is dat wij eigenlijk weinig van bijen af weten….Jan wel! Hij reeg het ene verhaal aan het andere. Mooi om te zien hoe passioneel iemand kan vertellen over zijn (uit de hand gelopen?) hobby. Na alle informatie over bijen, kasten, bestuiven, was, eenmalige sex, wespen, bloemen, koninginnen, vleugels afknippen en de natuur was het tijd voor de productconfrontatie. Allen mochten we de honing rechtstreeks uit de raat proeven….en Jan had niet gelogen, zo puur proef je het nergens!

Na de bijen was er uiteraard nog tijd voor een gezellig borreltje. Joost en Jan bedankt voor de gastvrijheid en de mooie verhalen. Het was een BIJzondere avond!

 

Categories:

Tags:

Comments are closed