Eindhoven, 8 januari 2019

En geshaket werd er! Vandaag was het de thuisavond van de voorzitter en die had wat in petto voor ons. Vooraf werd gewaarschuwd dat het wel eens een confronterende en emotionele avond kon worden.

We werden om 20.15 verwacht op Strijp-S, waar we werden ontvangen door oud-tafelaar Gilbert bij zijn bedrijf De Laat Kenniscentrum. Na de nieuwjaarswensen was het tijd voor een vol, maar zeer educatief en interessant, programma. Gilbert liet ons namelijk kennismaken met Insights Discovery……een even eenvoudig als toegankelijk kleurenmodel (rood – geel – groen – blauw) dat in combinatie met een persoonlijk profiel,­­ mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Na de theoretische basis afgewisseld met groepsopdrachten was het tijd om de groep te analyseren – wat voor een type persoonlijkheden hebben we nou in de Tafel en vormt dit een mooi geheel? Middels het houden en weggeven van kaarten met stellingen werd je persoonlijkheid in kaart gebracht. Uiteindelijk is iedereen op zijn ‘persoonlijkheidsnummer’ gaan staan op het kleurenkwadrant (zie foto) en wat bleek……wij als groep zijnde waren in alle kwadranten ongeveer gelijkwaardig verdeeld. Iets wat nagenoeg nooit voorkomt! Vooraf hadden we dit resultaat niet verwacht, maar mooi om te zien dat we zo’n gebalanceerde groep zijn.

Joris en Gilbert bedankt voor dit persoonlijke – en groepsinzicht. We zijn een mooi clubske zo bij elkaar.

Categories:

Tags:

Comments are closed