Weverkeshof

Make a Memory

Dokters van de Wereld

Stichting Jarige Job

Stichting Speelkr8

Even een dagje vergeten dat je ziek bent

Varkens en kippen voor de kinderen!

In 2009 is Fien, het enorme varken van de Nuense kinderboerderij, overleden. Met haar 300 kilo en haar over het algemeen slechte humeur, was Fien een bekendheid in Nuenen. Daarnaast heeft een bunzing in het voorjaar van 2010 een groot deel van de bijzondere kippen verzameling doodgebeten.

Voor de Nuenense Tafelronde is de kinderboerderij een veel bezochte plek. De prachtige boerderij is een fantastische omgeving voor de kinderen om te spelen en iets over de natuur te leren. De Tafelronde heeft besloten om het verlies van Fien en de kippen zo goed mogelijk te compenseren. Er zijn twee nieuwe varkens, Hannes en Tinus, gedoneerd aan de kinderboerderij. Daarnaast is het verblijf van de varkens compleet opgeknapt op kosten van de Tafelronde 187.

Naast de varkens zijn 30 speciale kippen geschonken, ter vervanging van de vermoorde dieren.

De kinderboerderij was zeer verrast door het gulle gebaar van de Nuenense Tafelronde. De Weverkeshof in het algemeen en Hannes en Tinus in het bijzonder zijn vrienden van de Nederlandsche Tafelronde 187 en de Nederlandsche Tafelronde 187 is vriend van de Weverkeshof!

Zie ook het artikel in het ED op http://www.ed.nl/regio/nuenen/ronde-tafel-nuenen-verrast-weverkeshof-1.2103280

Een dierbare herinnering

Stichting Make a Memory vervaardigt foto’s voor familie van ernstig zieke, stervende of overleden baby’s vanaf 24 weken zwangerschap en kinderen tot en met 16 jaar. De fotografie vindt plaats in de ziekenhuizen en op andere locaties, zoals in de thuisomgeving en verzorgingshuizen. Voor ouders wordt de fotografie kosteloos uitgevoerd overeenkomstig de ideële doelstelling van de stichting.

Vakkundig vervaardigde foto’s bieden in een later stadium een mooie herinnering. Veelal bieden de foto’s ook troost bij de verwerking van verdriet. Stichting Make a Memory verzorgt graag deze steun in waarschijnlijk de moeilijkste periode uit een mensenleven. Ouders verdienen deze steun. Uitsluitend gekwalificeerde fotografen worden ingezet ter realisatie van werkelijk professionele foto’s. Foto’s die recht doen aan de baby / het kind. Een herinnering aan een dierbare dient toch vooral een mooie herinnering te zijn?!

De Stichting Make a Memory steunen we met sportieve, persoonlijke inzet en financiele middelen. De Stichting heeft een loodzware sponsor fietstocht georganiseerd; het beklimmen van de Mount Ventoux. Diverse tafelaars van de Nuenense Tafelronde gaan meedoen. Door de financiele baten van deze tocht, maar ook door de (media) aandacht die de stichting hoopt te krijgen, kan zij verder groeien en professionaliseren.

Deze organisatie komt op voor toegang tot gezondheidszorg voor mensen die hiervan uitgesloten zijn. Dit zijn vluchtelingen, straatkinderen, maar ook kinderen in ontwikkelingslanden. In het kader van het operatie Glimlach Project bijvoorbeeld krijgen kinderen in ontwikkelingslanden met gespleten lip e/of gehemelte (schisis) reconstructieve chirurgie en worden lokale artsen opgeleid.

Dokters van de Wereld werkt zowel in binnen- als buitenland. Samen met partners en vele vrijwilligers werken we aan het verbeteren van toegang tot en recht op zorg voor kwetsbare groepen.

Dokters van de Wereld voert projecten in eigen beheer uit en heeft daarmee een directe relatie met beneficiënten, betrokken partnerorganisaties en lokaal medisch personeel. Tevens ondersteunen we internationale projecten van het Médecins du Monde netwerk via fondsenwerving, communicatie en uitzenden van professionals.

Alle projecten zijn laagdrempelig en gratis toegankelijk voor beneficiënten.

Hieronder staan de projecten beschreven die wij in uitvoeren:

Projecten Dokters van de Wereld (eigen beheer)

  • Operatie Glimlach
  • Medoc – Toegang tot zorg voor mensen zonder verblijfspapieren
  • Europe Response
  • Indonesië (
  • Myanmar (Birma) (gesloten en overgedragen 2013)

Projecten Médecins du Monde (waar wij actief aan bijdragen)

  • Syrië
  • Congo
  • Tsjaad
  • Filipijnen – Noodhulp

Het nationale doel dat we dit jaar steunen is Stichting Jarige Job.

Niet iedere verjaardag is een feestje

Want wist u dat in Nederland ruim 60.000 kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren? Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert deze kinderen op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een Verjaardagsbox met alles erop en eraan. Wilt u helpen ieder kind een verdiende verjaardag te geven? Jarige Job is sinds 2012 landelijk actief.

Voor sinterklaas spelen!

Lokaal ondersteunt de Tafelronde 187 onder andere de Stichting Speelkr8 (www.speelkr8.nl).
De Stichting Speelkr8 ondersteunt gezinnen met kinderen met een kleine portemonnee of gezinnen die het in algemene zin niet zo makkelijk hebben. Zij zamelt educatief en pedagogisch verantwoord speelgoed in, controleert dit en schenkt dit vervolgens aan de gezinnen die dit zo goed kunnen gebruiken.

De Tafelronde 187 ondersteunt de Stichting Speelkr8 door de inzet van mankracht, maar zeker ook door de inzet van hun netwerk. Door het benaderen van de juiste mensen op de juiste manier zijn in 2008 de juiste adressen en gezinsamenstelling achterhaald (zonder de wet op persoonsregistratie te overtreden), is verpakkingsmateriaal voor 800 speelgoedpakketten gratis verzorgd en is de distributie van de pakketten kosteloos geregeld zodat ruim 800 gezinnen met Sinterklaas een fantastisch pakket in ontvangst konden nemen.

Even een dagje vergeten dat je ziek bent

Een van de nationale goede doelen van de Tafelronde 187 is de Stichting Opkikker (www.opkikker.nl). De Stichting Opkikker houdt zich bezig met het ondersteunen van langdurig zieke of gehandicapte kinderen en hun gezinnen. Zij financieren, organiseren en verzorgen zogenaamde Verwendagen, dagen waarop zieke kinderen hun ziekte of aandoening even kunnen vergeten en gewoon kunnen genieten, maar waarop ook ouders en broertjes en zusjes zich volledig kunnen ontspannen.

Naast het zelf organiseren en verzorgen van Verwendagen (Verslag opkikker 2007), natuurlijk onder begeleiding en supervisie van de Stichting Opkikker, steunt de Tafelronde 187 zowel financieel als met mankracht de Super Verwendagen. Dit zijn de onvergetelijke dagen waarop niet 1, niet 10, maar werkelijk tientallen kinderen èn hun vaders, moeders, broertjes en zusjes volop kunnen genieten van allerlei activiteiten en spektakel.

Het grootste deel van de opbrengst van het champagne project 2008 is naar de Stichting Opkikker gegaan. Daarnaast hebben wel zelf ook de handen uit de mouwen gestoken op de Super Opkikkerdag van 16 mei 2009.

Het zien van de kinderen, het begeleiden van de gezinnen, het zien van de blijdschap, de vrolijke, onbezorgde gezichtjes heeft ons doen besluiten om ook een groot deel van de opbrengst van het champagne project van 2009 te investeren in dit prachtige doel. In mei 2010 steunt de Nederlandsche Tafelronde 187 te Nuenen wederom een Super Opkikkerdag, zowel met een financiele bijdrage als een bijdrage in persoon.