Portfolio Details

Even een dagje vergeten dat je ziek bent

Even een dagje vergeten dat je ziek bent

Even een dagje vergeten dat je ziek bent

Een van de nationale goede doelen van de Tafelronde 187 is de Stichting Opkikker (www.opkikker.nl). De Stichting Opkikker houdt zich bezig met het ondersteunen van langdurig zieke of gehandicapte kinderen en hun gezinnen. Zij financieren, organiseren en verzorgen zogenaamde Verwendagen, dagen waarop zieke kinderen hun ziekte of aandoening even kunnen vergeten en gewoon kunnen genieten, maar waarop ook ouders en broertjes en zusjes zich volledig kunnen ontspannen.

Naast het zelf organiseren en verzorgen van Verwendagen (Verslag opkikker 2007), natuurlijk onder begeleiding en supervisie van de Stichting Opkikker, steunt de Tafelronde 187 zowel financieel als met mankracht de Super Verwendagen. Dit zijn de onvergetelijke dagen waarop niet 1, niet 10, maar werkelijk tientallen kinderen èn hun vaders, moeders, broertjes en zusjes volop kunnen genieten van allerlei activiteiten en spektakel.

Het grootste deel van de opbrengst van het champagne project 2008 is naar de Stichting Opkikker gegaan. Daarnaast hebben wel zelf ook de handen uit de mouwen gestoken op de Super Opkikkerdag van 16 mei 2009.

Het zien van de kinderen, het begeleiden van de gezinnen, het zien van de blijdschap, de vrolijke, onbezorgde gezichtjes heeft ons doen besluiten om ook een groot deel van de opbrengst van het champagne project van 2009 te investeren in dit prachtige doel. In mei 2010 steunt de Nederlandsche Tafelronde 187 te Nuenen wederom een Super Opkikkerdag, zowel met een financiele bijdrage als een bijdrage in persoon.

Featured Work