Blog

Ronde Tafel Nuenen schenkt Stichting Het Vergeten Kind € 17.500,–

Door Gerrit van Ginkel – Rond de Linde

Op dinsdag 24 oktober kwam de Ronde Tafel Nuenen bijeen in de bossen tussen Geldrop en Mierlo op het terrein van de Stichting Het Vergeten Kind. Doel van het bezoek was een flinke cheque te overhandigen aan de stichting die onlangs gefuseerd is met het bekende Heppie Hotel.

Een buiten speelbos, een binnen speeltuin en een groepsruimte met slaapvleugel naast een eigen keuken, zijn de faciliteiten waarover het totale complex beschikt.

Een vakantie voor een week voor kinderen uit probleemgezinnen is het doel van de Stichting Vergeten Kind.

Op indringende wijze liet de stichting een film zien van een 14 jarige jongen die een week te gast was op deze locatie. Hij vertelde dat hij anderhalf jaar met zijn moeder in de vrouwenopvang had gezeten toen het huwelijk van zijn ouders geen stand had gehouden. De heftige ruzies tussen zijn ouders hadden ook op hem veel invloed gehad en zijn verblijf in het kinderparadijs waar hij terecht was gekomen kenmerkte zich in het begin door op alles en iedereen te slaan om zich af te reageren. Zijn veel geuite wens was dat zijn vader en moeder weer bij elkaar zouden komen.

Later zou hij zijn verblijf van die week schetsen als een van de mooiste dagen van zijn leven. Jaarlijks worden 55.000 kinderen uit huis geplaatst.

Het verblijf van de kwetsbare, moeilijke kinderen op dit bijzondere plekje vergt heel veel van de streng geselecteerde vrijwilligers die hiervoor een deel van hun vrije tijdopofferen. Voor de weekvakanties worden de groepen opgedeeld in groepjes van 3 waarbij zoveel mogelijk naar een zelfde leeftijd wordt gekeken tussen 6 en 18 jaar.

 Chablis en René van de Stichting het Vergeten Kind vertelden de leden van de Ronde Tafel bij de ontvangst over hun werk in het Happie Hotel. Vooral het vakmanschap en kennis van de belevingswereld van de speciale groep kinderen zorgden voor een professionele indruk. Zij spraken hun zorg uit over de werving van voldoende gemotiveerde jonge vrijwilligers die de selectieprocedure doorstonden.

 De 17 leden van de Ronde Tafel Nuenen, allen tussen 25 en 40 jaar, kregen op deze avond een perfectie inkijk in de Stichting Het Vergeten Kind en vooral dat door het sociale karakter van de stichting wekelijks voor vele lichtpuntjes wordt gezorgd in het sombere leven van jonge kinderen.

Met de verkoop ieder jaar van zelf geïmporteerde champagne aan hun relaties en binnen hun netwerken, zoekt de Ronde Tafel Nuenen ieder jaar weer een goed doel om een substantieel bedrag over te maken.

 

Is er een dokter in de zaal?

Eindhoven, 10 oktober 2017

Het was alweer 4 jaar geleden dat Bart voor de laatste keer een thuisavond had georganiseerd. Gezien het groot aantal nieuwe leden die er de afgeopen jaren bij zijn gekomen, leek het Bart leuk om wederom de tafel kennis te laten maken met hetgeen waarmee hij zijn geld verdient……neuroloog.

En naast dat het heel erg leuk was, was het vooral interessant. Na een uitgebreide rondleiding langs de diverse behandel/onderzoekskamers vertelde Bart wat neurologen nou precies doen en wat zijn specialisatie (lees passie) is. Ook werd uitgebreid stil gestaan bij, door tafelaars, vooraf gestelde vragen….met onderwerpen als epiduraal hematoom, wat is een kater en hoe kom je er vanaf, Parkison en Korsakov.

Uit navraag in de week na de thuisavond bij de Nuenense drogisten en apotheken bleek dat de vitamine B1 voorraad overal volledig was uitverkocht…..er was dus iets blijven hangen na de presentatie van Bart. Een mooie én leerzame thuisavond!

Districtsborrel District 13 groot succes!

10 mei 2017,

De jaarlijkse districtsborrel van district 13, dit jaar georganiseerd door districtsvoorzitter Gilbert de Laat van RT187 was een groot succes. Met een opkomst van ruim 30 tafelaars werden de modellen van Audi van den Udenhout bewonderd. Na een korte rondleiding in de showroom en een presentatie bij de Audi RS, kwamen de gesprekken snel op gang tussen de verschillende tafelaars uit het district. District 13 bestaat uit 10 tafels ook wel Groot Eindhoven genoemd. Van ruim 7 tafels waren vertegenwoordigers aanwezig.  Na een toespraak van de aftredende districtsvoorzitter en de presentatie van de nieuwe districtsvoorzitter voor het komende jaar werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje. Dank aan Willem Maathuis van Van den Udenhout en Coen Scholder van Black en Bianco voor de catering.

Eerste vergadering na zomerreces druk bezocht!

Nuenen, 29 augustus 2017

Op een zeer warme dinsdag zomeravond mochten we weer aantreden voor de eerste vergadering na het zomerreces.

En hoe…..aan het motto van dit jaar ‘meemaken, erbij zijn’ werd massaal gehoor gegeven! De Tafel was voltallig (alleen Wouter was later) aanwezig én daarbij twee aspirant leden.

Het werd uiteindelijk een vruchtbare vergadering – slechts enkele onderwerpen werden naar volgende vergadering verschoven – waarbij we hebben genoten van de heerlijke maaltijd van onze gastheer Remko én de drank vanwege het dorstige weer rijkelijk heeft gevloeid.

Volgende vergadering is 29 september…..to be continued!

 

 

 

Lease? Yes please….

Eindhoven, 11 juli 2017

Na diverse mislukte pogingen was nu dan echt eindelijk de dag aangebroken dat de thuisavond van Tjeerd zou plaatsvinden. Daarvoor werden we uitgenodigd bij het hoofdkantoor van Arend Auto (onderdeel Stern Group) in Eindhoven.

Bij het ontvangst konden we een korte blik op de auto’s werpen. Daarna hield Tjeerd een presentatie over Stern/Arend lease en de werkzaamheden waar hij pretendeerde zijn dag mee te vullen.

Opvallend detail waar iedereen zich over verbaasde was de kleine marges die er in de autobranche zijn. ‘Massa is kassa’ gaat in deze wel op.

Vervolgens was het tijd voor een hapje en een drankje én mochten iedereen een rondje rijden in de Renault Clio RS of de Renault Koleos. Die laatste is de showroom niet uit geweest…..geef de mannen een RS-je onder hun kont en ze veranderen weer in kleine jongens.

Er werd nog lang nagepraat over auto’s, want dat onderwerp blijft de RT 187 wel boeien!

Interpolis Glashelder

Tilburg, 13 juni 2017

Voor de ‘thuisavond’ van Joost Tijmstra werden we allen uitgenodigd om naar het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg te komen. Onder bezielende leiding van Anita Winters kregen we een tour door het pand. Met veel enthousiasme vertelde zij over het ‘nieuwe werken’-concept en hoe dat 21 jaar (!!) geleden bij Interpolis werd geïntroduceerd. Gaaf om te zien dat iets dat zo lang geleden is ingevoerd nog steeds voldoet aan de eisen van de moderne tijd, waarbij het pand verrassend, mooi en open is ingericht. Interpolis was in die dagen haar tijd ver vooruit.

In de hiërogliefenkamer liet Joost vervolgens zien wat hij in het dagelijks leven doet. Met passie en trots vertelde hij over Interpolis en zijn rol (Manager Segmentmanagement & Expertise). We konden merken dat hij daar op zijn plek zit en voldoende mogelijkheden ziet voor de toekomst.

Uiteraard geheel in RT stijl werd de avond afgesloten met een klein drankje bij ons favoriete café in Nuenen. Al met al een mooie thuisavond!