Blog

Is er een dokter in de zaal?

Eindhoven, 10 oktober 2017

Het was alweer 4 jaar geleden dat Bart voor de laatste keer een thuisavond had georganiseerd. Gezien het groot aantal nieuwe leden die er de afgeopen jaren bij zijn gekomen, leek het Bart leuk om wederom de tafel kennis te laten maken met hetgeen waarmee hij zijn geld verdient……neuroloog.

En naast dat het heel erg leuk was, was het vooral interessant. Na een uitgebreide rondleiding langs de diverse behandel/onderzoekskamers vertelde Bart wat neurologen nou precies doen en wat zijn specialisatie (lees passie) is. Ook werd uitgebreid stil gestaan bij, door tafelaars, vooraf gestelde vragen….met onderwerpen als epiduraal hematoom, wat is een kater en hoe kom je er vanaf, Parkison en Korsakov.

Uit navraag in de week na de thuisavond bij de Nuenense drogisten en apotheken bleek dat de vitamine B1 voorraad overal volledig was uitverkocht…..er was dus iets blijven hangen na de presentatie van Bart. Een mooie én leerzame thuisavond!

Districtsborrel District 13 groot succes!

10 mei 2017,

De jaarlijkse districtsborrel van district 13, dit jaar georganiseerd door districtsvoorzitter Gilbert de Laat van RT187 was een groot succes. Met een opkomst van ruim 30 tafelaars werden de modellen van Audi van den Udenhout bewonderd. Na een korte rondleiding in de showroom en een presentatie bij de Audi RS, kwamen de gesprekken snel op gang tussen de verschillende tafelaars uit het district. District 13 bestaat uit 10 tafels ook wel Groot Eindhoven genoemd. Van ruim 7 tafels waren vertegenwoordigers aanwezig.  Na een toespraak van de aftredende districtsvoorzitter en de presentatie van de nieuwe districtsvoorzitter voor het komende jaar werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje. Dank aan Willem Maathuis van Van den Udenhout en Coen Scholder van Black en Bianco voor de catering.

Eerste vergadering na zomerreces druk bezocht!

Nuenen, 29 augustus 2017

Op een zeer warme dinsdag zomeravond mochten we weer aantreden voor de eerste vergadering na het zomerreces.

En hoe…..aan het motto van dit jaar ‘meemaken, erbij zijn’ werd massaal gehoor gegeven! De Tafel was voltallig (alleen Wouter was later) aanwezig én daarbij twee aspirant leden.

Het werd uiteindelijk een vruchtbare vergadering – slechts enkele onderwerpen werden naar volgende vergadering verschoven – waarbij we hebben genoten van de heerlijke maaltijd van onze gastheer Remko én de drank vanwege het dorstige weer rijkelijk heeft gevloeid.

Volgende vergadering is 29 september…..to be continued!

 

 

 

Lease? Yes please….

Eindhoven, 11 juli 2017

Na diverse mislukte pogingen was nu dan echt eindelijk de dag aangebroken dat de thuisavond van Tjeerd zou plaatsvinden. Daarvoor werden we uitgenodigd bij het hoofdkantoor van Arend Auto (onderdeel Stern Group) in Eindhoven.

Bij het ontvangst konden we een korte blik op de auto’s werpen. Daarna hield Tjeerd een presentatie over Stern/Arend lease en de werkzaamheden waar hij pretendeerde zijn dag mee te vullen.

Opvallend detail waar iedereen zich over verbaasde was de kleine marges die er in de autobranche zijn. ‘Massa is kassa’ gaat in deze wel op.

Vervolgens was het tijd voor een hapje en een drankje én mochten iedereen een rondje rijden in de Renault Clio RS of de Renault Koleos. Die laatste is de showroom niet uit geweest…..geef de mannen een RS-je onder hun kont en ze veranderen weer in kleine jongens.

Er werd nog lang nagepraat over auto’s, want dat onderwerp blijft de RT 187 wel boeien!

Interpolis Glashelder

Tilburg, 13 juni 2017

Voor de ‘thuisavond’ van Joost Tijmstra werden we allen uitgenodigd om naar het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg te komen. Onder bezielende leiding van Anita Winters kregen we een tour door het pand. Met veel enthousiasme vertelde zij over het ‘nieuwe werken’-concept en hoe dat 21 jaar (!!) geleden bij Interpolis werd geïntroduceerd. Gaaf om te zien dat iets dat zo lang geleden is ingevoerd nog steeds voldoet aan de eisen van de moderne tijd, waarbij het pand verrassend, mooi en open is ingericht. Interpolis was in die dagen haar tijd ver vooruit.

In de hiërogliefenkamer liet Joost vervolgens zien wat hij in het dagelijks leven doet. Met passie en trots vertelde hij over Interpolis en zijn rol (Manager Segmentmanagement & Expertise). We konden merken dat hij daar op zijn plek zit en voldoende mogelijkheden ziet voor de toekomst.

Uiteraard geheel in RT stijl werd de avond afgesloten met een klein drankje bij ons favoriete café in Nuenen. Al met al een mooie thuisavond!

“Terug in de tijd” bij de tafelavond van Willem

11 oktober jl. waren wij te gast in het nieuwe stulpje van de familie Maathuis. Althans “nieuw” na een korte presentatie van wat het gaat worden, waren we in ieder geval erg onder de indruk. Dit tafel bezoek had het gevoel van “back to the basic” wat voor ons bescheiden mannen soms wel eens goed kan zijn. Na de prestatie en de nodige hapjes en drankjes was dit gevoel snel weg!
Naast een indruk te hebben gekregen van het nieuwe huis, kregen we tijdens de geïmproviseerde presentatie (papier aan de muur en in een vloer zittende houding) een presentatie over het werk van Willem bij van den Udenhout. Een mooie organisatie waar Willem o.a. verantwoordelijk is voor de lease tak. Uiteindelijk zijn we met een kleine geleding nog een afzakkertje gaan nemen bij ons geliefde praat café in het mooie Nuenen, overigens op steenworp afstand van het nieuwe huis van Willem, wat toevallig!